Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-09@16:20:02 GMT

مستندی برای تفکر؛ نه فقط دیدن یا لذت بردن!

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۲۵۶۴

مستندی برای تفکر؛ نه فقط دیدن یا لذت بردن!

در مستند "غیررسمی" نکات مهمی وجود دارد که باید روی آنها تأمل و دقت کرد و بهانه‌ای باشد برای باز کردن باب گفت‌وگو پیرامون آنها.

جنوب نیوز: یادداشت مهدی فضائلی: "رهبری چکار می‌کنند؟" پرسشی است مورد علاقه بسیاری افراد؛ برخی از سر کنجکاوی، برخی ارادتمندانه و برخی هم اعتراض آمیز.

راستی رهبر هشتاد و دوساله هر روز و با حدود ۱۵ ساعت کار چه می کنند؟

قطعا" این حجم‌ کار در چنین جایگاهی را به راحتی نمی توان به تصویر کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه گزارش دستگاه‌های مختلف کشوری و لشکری و اتخاذ تصمیمات مقتضی یا اظهارنظر در باره محتوای آنها، مطالعه گزارش‌های روزانه مردمی و صدور دستورات مقتضی، جلسات کاری با مسئولان عالی کشوری و فرماندهان ارشد نظامی، مطالعه مطبوعات و اهم محتوای رسانه های داخلی و خارجی و دیدار با اقشار، صنوف و یا طبقات مختلف مردم (قبل از کرونا) در فواصل و مناسبت های مشخص، از جمله برنامه‌های کاری رهبر حکیم انقلاب اسلامی است.

مستند "غیر رسمی" نیز فقط تصویری گذرا از کار دو سه ساعته حضرت آقا فقط در شامگاه پنجشنبه ها آن هم در فصل پاییز و زمستان طی چندسال اخیر است.

نشستی بسیار صمیمی و تقریبا" بدون تکلف با اقشار مختلفی از فرهیختگان و نخبگان و گروه‌های جهادی.

در این دیدارها ایشان غالبا" شنونده مطالب متنوع هستند؛ از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خرد گرفته تا حرف های اساسی و مهم و کلان؛ البته گاهی هم نکاتی را به اختصار و به فراخور جلسه مطرح می کنند.

این نشست‌ها در اتاقی بسیار ساده ،مفروش با موکت و با دیوارهایی بعضا" ترک خورده و با پذیرایی مختصر(غالبا" چای و شیرینی )با نماز مغرب و عشا آغاز و یا به نماز این وقت خاتمه می یابد.

شرکت کنندگان، از این دیدارها روحیه می گیرند، انگیزه پیدا می کنند، خط مشی کاریشان را برداشت می کنند، از دستاوردهایشان می گویند، نظرات و پیشنهاداتشان را مطرح می کنند و مواردی دیگر.

به گمان من، رهبر انقلاب اسلامی نیز از این جلسات، که به قول خودشان"جلسه انس" است، علاوه بر شنیدن حرف‌ها و نظرات و ایجاد انس بیشتر با اقشار مختلف نخبگان و فرهیختگان، از توان نخبگی کشور نیز ارزیابی بدست می‌آورند و با ظرفیت های گوناگون، موانع و مشکلات سر راه آنان و برخی راه حل ها بیشتر آشنا می شوند و احیانا" گزارش های رسمی را هم ارزیابی می کنند!

با دیدن مستند "غیر رسمی" که هر چند با تاخیر اما خوب ارائه شده است باید از فضای صمیمی و شیرین حاکم بر آن فراتر رفت و برخی اشارات را هم دریابیم.

اولا" این یک بعد و منظر از حکمرانی اسلامی و جلوه ای از رابطه امام با امت است.

این ویژگی را باید پاس داشت و به هر میزان که می شود بین کارگزاران نظام گسترش داد. بنابراین فقط برای دیدن و لذت بردن نیست بلکه باید فراگرفت و انجام داد.

ثانیا" در این مستند_ که انشاالله قسمت های دیگرش نیز بتدریج تولید و پخش خواهد شد_ نکات مهمی وجود دارد که به اختصار و گذرا مطرح شده لیکن باید روی آنها تأمل و دقت کرد و بهانه ای باشد برای باز کردن باب گفت و گو پیرامون آنها.

بطور مثال: ۱- نگاه معظم له به جوانان و دولت جوان حزب اللهی و چرایی آن ۲- مقوله امید و اهمیت آن ۳- دایره گسترده، متنوع و توانمند لشکر انقلاب ۴- سطح توقع رهبری از کار و تلاش گروهای مختلف، از جمله مواردی است که می توان از همین بخش مستند بهره‌برداری کرد.

حسن ختام این یادداشت را به فرازی از خطبه ۲۱۶ نهج البلاغه اختصاص می دهم که با دیدن مستند "غیر رسمی" مرا به سوی خود کشید.
" آنسان که با جباران سخن مى گویند، با من سخن مگویید...نیز به چاپلوسى و تملق با من آمیزش مکنید. و مپندارید که گفتن حق بر من گران مى آیدو نخواهم که مرا بزرگ انگارید، زیرا هر که شنیدن حق بر او گران آید، یا نتواند اندرز کسى را در باب عدالت بشنود، عمل کردن به حق و عدالت بر او دشوارتر است.
پس با من از گفتن حق یا رأى زدن به عدل باز نایستید، زیرا من در نظر خود بزرگتر از آن نیستم که مرتکب خطا نشوم و در اعمال خود از خطا ایمن باشم. مگر آنکه، خدا مرا در آنچه با نفس من رابطه دارد، کفایت کند زیرا او تواناتر از من به من است."

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۲۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین هدفم در بازی سازی بالا بردن نام ایران در سراسر جهان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روزها گوشی‌های هوشمند به یار و همراه همیشگی بزرگ و کوچک تبدیل شده و هرکسی در گوشه و کنار و موقع فراغت مشغول بالا و پایین کردن صفحه گوشی و بازی کردن با آن است. خوشبختانه در سالهای اخیر بازی‌های موبایلی جای خود را در میان مردم باز کرده و استقبال خوبی از آن‌ها صورت گرفته؛ چرا که مطابق با ذائقه مردم طراحی و ارائه شده‌اند. یکی از این بازی‌ها «امپراتور‌های قلابی»است که به عنوان بهترین بازی موبایل و تبلت در فستیوال «گیم کانکشن ۲۰۲۴ آمریکا» شناخته و کاندید دریافت جایزه در بخش «بازی سال منا» شده است. به همین دلیل به سراغ مهرداد رضایی سازنده این بازی رفتیم و با وی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

آنا: لطفا درباره بازی «امپراتور‌های قلابی» توضیح دهید.

رضایی: نخستین و اصلی‌ترین من بازی «آناهیتا» بود که در سال ۱۳۹۷ ساخته شد و در جشنواره بازی‌های رایانه‌ای در ۲بخش بهترین داستان و بهترین بازی ماجرایی نامزد شد. بعد از آن، بازی ماجرایی محض و کمدی «فقط چپ را بگیر» یا (Just take your left) را ساختیم. و در نهایت مهمترین و موفق بازی که توانستیم بسازیم «امپراتور‌های قلابی» است که بالای ۵ شخصیت دارد که گیمر مدام بین آنها سوییچ می‌کند. هر کدام از این کاراکترها در دنیای خود فکر می‌کنند که خیلی زرنگ هستند و چون داخل یک آپارتمان زندگی می‌کنند مدام مزاحم هم می‌شوند به نوعی فکر می‌کنند قدرت برترند اما در اصل همه آنها پوشالی و توهم‌زده هستند. 

هم بازی کنید و هم انیمیشن ببنید

آنا: وجه تمایز این بازی با دیگر بازی‌ها چیست؟

رضایی: وجه تمایز این بازی با سایر بازی‌ها این است که هم می‌توانید بازی کنید و هم انیمیشن ببینید و داستان را به صورت بازی جلو ببرید. در یکی از فستیوال‌ها یکی از منتقدان ژاپنی گفته بود ما برای نخستین بار شاهد بازیی هستیم که صرفا بازی نیست و کارتون است و با نداشتن محدودیت سنی همه می‌توانند از آن لذت ببرند. این بازی در فستیوال «گیم کانکشن۲۰۲۴امریکا» برنده جایزه بهترین بازی موبایل و تبلت و در «منا گیم آوارد» در بخش بهترین بازی سال نامزد دریافت جایزه شد. گفتنی است این دوره رقابت‌های در فستیوال منا با حضور بازی‌های مطرح از کشورهای آمریکایی و اروپایی برگزار شد.

                   

آنا: این بازی چقدر در بین گیمرها طرفدار دارد؟

رضایی: این نوع بازی‌های ماجرایی چون نیاز به فکر کردن دارد،مخاطب‌های خاص خودش را دارد. این بازی در کافه بازار امتیاز کامل را گرفته و در سایت گیم خارجی روی سایت itch.io فروش خوبی داشته است، اما واقعیت این است که مخاطبان زیادی ندارد، کسی که با موبایل بازی می‌کند دوست دارد یک بازی را به‌سرعت تمام کند و جایی را منفجر کند یا کارهایی از این دست انجام دهد و سرگرم شود. درحالی‌که بازی‌ها ماجرایی، فکری هستند و عموم گیمرها علاقه چندانی به آن نشان نمی‌دهند.

مطرح شدن نام ایران در سراسر جهان

آنا: هدف شما از بازی‌سازی چیست؟

رضایی: متاسفانه یا خوشبختانه در این صنعت به دنبال پول نیستم و برای دل خودم بازی می‌سازم. بنابراین در درجه اول بازی می‌سازم که خودم راضی شوم و بیشتر به دنبال کشف دنیاهای جدید ذهنم هستم نه تکرار بازی‌های ساخته شده در دنیا، بلکه فکرهای خودم را خیلی بیشتر دوست دارم حتی اگر برایش مخاطب هم پیدا نشود؛ چون مخاطب بازی‌هایم باید اهل فکر کردن باشند. در درجه بعد مطرح شدن نام ایران در سراسر جهان تمام دغدغه من است. اسم ایران در تمام بازی‌ها ثبت شود و امضای کار باشد. در بازی بعدی که قرار است ارائه شود و سناریوی آن تقریبا به طور کامل نماد‌های ایرانی استفاده شده که می توانیم درگفت‌و‌گویی مفصل به جزئیات آن بپردازیم. خوشبختانه تجهیزات لازم در کشور وجود دارد که بتوانیم این صنعت را توسعه و گسترش دهیم و نیاز به مهاجرت نباشد.

آنا: در حال حاضر ایران در صنعت بازی‌سازی چه جایگاهی دارد؟

رضایی: با توجه به اینکه من گیمر بازی‌های موبایلی نیستم، اما وضعیت بازی‌های موبایلی در ایران خوب است و بازی‌های کارتی، پازل و فکری به خوبی مورد استقبال قرار گرفته و رشد خوبی داشته. خوشبختانه بازی ساز‌های ایرانی در عین حال که شرکت‌های بزرگی نیستند و حمایت‌های چندانی نداشتند اما بازی‌‎های خوبی ارائه کردند.

ورزشکاران در اولویت هستند تا هنرمندان

آنا: با چه چالش‌هایی در این زمینه مواجه هستید و چه انتظاری از متولیان دارید؟

رضایی: چالش شخصی من پیاده‌سازی افکارم در جهت طراحی و ارائه بازی‌های جدید است؛ اما چالش دیگر این است که از نهادهای متولی انتظار دارم که بازی‌سازان را همچون ورزشکاران مورد توجه قراردهند، هنرمندان واقعا مهجور واقع شده‌اند. این حمایت‌ها هم لزوماً مادی نیست. شما ببینید وقتی یک کشتی‌گیر قهرمان می‌شود چقدر در رسانه‌ها مطرح می‌شود. درحالی‌که یک بازی‌ساز در رسانه‌ها دیده نمی‌شود. اگر تبلیغات و حمایت‌های کافی صورت بگیرد ما می‌توانیم بازی‌ها را با قیمت‌های بهتر و با تعداد بیشتری به فروش برسانیم؛ زیرا انیمیشن هزینه‌براست و نیازمند تأمین مالی است.

اگر بخواهیم انیمیشن‌ها را ارتقاء دهیم نیازمند حمایت‌های بیشتری هستیم از سوی دیگر ما برای بازی‌سازی در کشور تهیه کننده کم داریم؛ زیرا ترجیح می‌دهند فیلم بسازند که خروجی خوبی از لحاظ مالی داشته باشد. ساخت انیمیشن دو سال زمان می‌برد و معلوم نیست در آخر فروش خوبی داشته باشد یا خیر؟ پس حق دارند محتاطانه عمل کنند و پول را جایی سرمایه گذاری کنند که خروجی بهتری داشته باشد.

دیسکورد فضایی برای تبادل نظر بازی سازان/ علت از دسترس خارج شدن آن چیست؟

مسئله دیگر از دسترس خارج شدن سایت «دیسکورد» است این شبکه گیم شبکه بسیار خوبی جهت تبادل نظر بین بازی سازان در سراسر جهان بود که در آن بازی سازان مطرح دنیا به صورت برخط و آنی پاسخ سوال افراد را می دادند که خود این موضوع به رشد بازی سازان داخلی کمک بزرگی می‌کرد. به نظر من بهتر است در این زمینه تجدید نظری صورت بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید ۲۰۰ مستند از برنامه‌های بسیج و سپاه
  • قانونی برای زیر ذره‌بین بردن بازار سفته‌بازی و سوداگری
  • «رویداد مستندسازان علمی» برگزار می‌شود
  • (عکس) کنایه تند بازیگر تلویزیون به میثاقی با اسم بردن از عادل فردوسی‌پور
  • بغض دی دی، هنگام دیدن تصاویر کشتار مردم غزه
  • مهمترین هدفم در بازی سازی بالا بردن نام ایران در سراسر جهان است
  • مارکا: گل زاهدی شایسته بردن جایزه فیفا پوشکاش است
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • کلهر: بردن نساجی به قهرمانی پرسپولیس کمک می کند/ سروش رفیعی بی احتیاطی کرد